lauantai 21. heinäkuuta 2007

Teiden tukko.

Pirun mukava huomata, että ajeletpa missäpäin vaan ja liityt kilometrien mittaisen jonon hännille joka etenee vaihtelevalla menestyksellä sahaten kuudenkympin ja seitsemänviiden välillä jonon keulilta löytyy yllättäen suomalainen karavaanari!! Mikä siinä on niin vaikeaa ajaa rajoitusten mukaan? Toki ymmärrän, että jos alitehoisella taunuksella vedetään sitä surullisen kuuluisaa jäähallinkokoista kaappia, niin pienikin ajoradan kallistus ylöspäin vaikuttaa nopeuteen laskevasti. Jos on varaa ostaa se jäähallinkokoinen asuntovaunu, niin kannattaisiko kenties panostaa myös kalustoon jolla sitä hinataan muiden kiusana pitkin poikin pohjolaa?
Myös suomalaisten karavaanareiden asenne vituttaa, "me ollaan lomalla, meillä ei ole kiire mihinkään". Mahtanevatko nämä kiireettömät lomalaiset miettiä asiaa lainkaan niiden kannalta jotka ovat töissä siellä tienpäällä ja aikataulu saattaa olla todella tiukka? Jos kerran ei ole kiire minnekkään, niin levikkeelle sitten ja päästetään muut liikkujat ohi! Olisi mielenkiintoista päästä muutamaksi viikoksi jonkun karavaanarin työpaikalle viettämään lomaani, seisoisin tiellä kokoajan ja vaikeuttaisin muutenkin työntekoa...

Aikanaan muistan kun Samuli Edelmanin biisi karavaanari julkaistiin ja sitä soitettiin paljon. Olin silloin jutuissa erään hollantilaisen ystäväni kanssa ja hän kysyi että mitä kyseisessä laulussa lauletaan. Kerroin että kappale pilkkaa karavaanareita, tuttavani kysyikin heti, että ovatko hollantilaiset karavaanarit jo suomessakin niin kuuluisia? Naurahdellen kerroin hänelle, että biisi kertoo kyllä ihan näistä meidän kotimaisista vesseleistä. Tavattuamme muutaman viikon jälkeen uudelleen tuttavani oli liikuskellut autoillen ympäri kaunista suomeamme ja kertoi ymmärtävänsä nyt paremmin, että miksi joku laulaja oli tehnyt suomalaisista karavaanareista pilkkalaulun;)

Ei kommentteja: