perjantai 13. heinäkuuta 2007

Kotona jälleen.

Olipas mukava palata reissulta kotiin, koirat ja vaimo olivat onnellisia kun saivat "isin" kotiin;) Tosin en tiedä kuka oli onnellisin. Olin siis maanantaista tähän aamuun reissulla ja pakko myöntää, etten todellakaan lähelläkään ammattikuljettajaa vaikka niin tahtoisinkin ajatella. Uudet asiat joita opin eivät olleetkaan niitä joita lähdin oppimaan, vaan lähinnä kuorman käsittelyä, rajoitusten noudattamista. Ruotsissa pölliisin toleranssi on todella paljon tiukempi kuin meillä täällä, joten siellä saa ylinopussakon jo 6km/h ylityksestä vaikka kyseessä olisikin moottoritie ja moottoritie nopeudet. Muitakin jänniä juttuja oli matkassa ruotsin puolella, poliisit eivät saa tutkata nopeutta liikkuvasta autosta, eli ainoastaan silloin kun ovat parkissa, moottoriteiden rampeilta moottoritielle tulevat ovat etuajo-oikeutettuja nähden jo motarilla oleviin.

Jos liikuskelee hiukankaan etelämpänä, niin pitää olla todella tarkkana missä taukojansa pitelee, sillä paikalliset veijarit kurkkivat aika nopeasti kuorman ja se taas tapahtuu useimmiten viiltämällä puolikuun muotoinen reikä pressuihin. Sehän sitten tietysti korpeaa, kun pressuissa reikiä.

Reissu oli kaikinpuolin onnistunut ja sitä kuuluisaa "rekkaromantiikkaakin" oli matkassa. Tiistai-iltana nimittäin oli melkoisen mukavat fiilikset kun grillailtiin Trelleborgissa makkaraa ja joristiin paskaa. Pitäisi vaan ostoslistalle lisätä pieni retkigrilli, niin olis helpompaa kuin pelata noiden kertakäyttöisten kanssa;) Ostoslistalle tosin vilahti muutamia muitakin juttuja, eikä juuri mikään niistä ole sieltä halvimmasta päästä. Navigaattori olisi ehdoton ja tietenkin kannettava tietokone, jotta voi viihdyttää itseään. Tosin tänään jo ehdotin vaimolle, että miten olisi, ostettaisiinko hänelle uusi kannettava;) ja kyllä, rakas vaimoni hoksasi heti mistä on kyse...

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Sinut on haastettu! Lisätietoja blogistani :).